неділю, 5 лютого 2017 р.

Австралія - найсухіший материк



    Австралія — найменший і засушливий континент планети, в тому числі самий плаский із усіх відомих у світі. Оточуючі моря, и океани слабко впливають на клімат внутрішніх районів, тому опадів там випадає мало.

    Близько половини країни займають пустелі і напівпустелею. Але вздовж північно-східного узбережжя, де частіше йдуть дощі, ростуть вологі тропічні лісу. З просуванням вглиб материка їх змінюють світлі евкаліптові лісу. Тут зростає декілька тисяч видів евкаліптів. Листя і кора цих дерев багаті ефірними мастилами, які широко застосовують у медицині та техніці.
     Цікавим є тваринний світ п'ятого континенту. Тільки Австралії водяться сумчасті ссавці: кенгуру, маленький, чарівний, який живе деревах сумчастий ведмідь — коала, сумчасті білки, й пацюки. Але головне сумчатое тварина Австралії — кенгуру. 
   У надрах Австралії є майже всі види  корисних копалин: золото, срібло, мідні і залізні руди, кам'яне вугілля і боксити, уран, алюміній. Чимало з цих багатств вивозять до інших країн. Найважливіша галузь господарства — вівчарство; овеча шерсть, сир йдуть у багато країн Європи, Азії, і Америки.




Немає коментарів:

Дописати коментар